HTML

Tudatos választó

Választok, tehát vagyok!

Linkblog

Friss topikok

2010.03.11. 22:23 voter

Miről ismerszik meg a tudatos választó?

Leginkább arról, hogy olyan demokrata, aki racionális érvek mentén támogat vagy utasít el pártokat, politikákat. Amikor dönt, véleményt mond, akkor tényekből indul ki és alapvetően kételkedik. A tudatos választó az a bozótharcos, akit nem a politikai kommunikáció alapozza az álláspontját, hanem a tettekből indul ki.

 

A tudatos választó nem csak egyetlen pártban gondolkodik, hanem összefüggéseiben vizsgálja a közéletet. Politikai értelemben nem hívő, ugyanakkor vannak értékei, amelyek befolyásolják és választások idején ehhez keres pártot. Ez azt is jelenti, hogy nem tartja jellemhibának, ha valaki jobb vagy baloldali, de a szélsőségektől - jelentsen ez bármit is - irtózik. Támogatását az alapján adja, vagy vonja meg, hogy az adott pártalakulat miként teljesített, illetve reálisan mi várható el tőle.

 

A tudatos választó nem össznépi fogadásként fogja fel a választásokat, ahol az nyer, aki a győztesre tesz. A tudatos választó hol alkalmas kormányerőt, hol erős ellenzéket választ – mikor mit tart fontosnak az ország szempontjából.

A tudatos választó megrögzött szavazó, nem marad otthon, nem szavaz érvénytelenül, mert tudja, hogy ez menekülés a döntés elől.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvalaszto.blog.hu/api/trackback/id/tr501839943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása