HTML

Tudatos választó

Választok, tehát vagyok!

Linkblog

Friss topikok

2010.04.08. 10:05 voter

Tízparancsolat a bénult balos választóknak

Címkék: választás mszp mdf jobbik baloldal lmp

Lassan mondom, hogy minden baloldal megértse: idén úgy alakult, hogy NINCS elveszett szavazat. Ha ezt sikerült felfogni, akkor jöhet a következő tétel: aki otthon marad, az nem az MSZP-t bünteti, hanem úgy általában a baloldallal baszik ki. A 2010-es szavazás végeredménye attól függ, hogy ezt hányan érik fel ésszel.

 

Azt látom, hogy a baloldali szavazók olyanok, mint a reflektorral szemező szarvasok – bénultan várják, hogy átszaladjon rajtuk a varsói expressz. A sokkos állapotú személyeket csak egyértelmű és kemény „utasításokkal” lehet felrázni. Úgyhogy most nem érvelek, nem magyarázok, hanem világos pontokba szedem a teendőit azoknak, akik tanácstalan, elkeseredett, elhagyatott szavazónak érzik magukat:

1.       Egyszer és mindenkorra tisztázni kell, hogy MSZP szimpatizáns vagy baloldali szavazó vagy-e.

2.       Ha baloldali szavazóként definiálod magad, akkor az az érdeked, hogy minél több baloldali képviselő kerüljön a parlamentbe.

3.       Ehhez az kell, hogy ne csak az MSZP-ben gondolkodj, de legalább fogadd el, hogy a szocialistákhoz képest igen is van „legkisebb rossz” párt a palettán.

4.       A mandátumelosztási mechanizmus miatt minél több párt osztozik a listás helyeken, annál kevesebb jut a Jobbiknak és a Fidesznek.

5.       Ahhoz, hogy az adott körülmények között a baloldal (ami nem azonos az MSZP-vel!) maximalizálhassa a parlamenti képviselői számát egynél több baloldali pártnak kell bejutnia az országgyűlésbe.

6.       Ha az LMP és az MDF is bejut a parlamentbe, akkor matematikai okokból minimálisra csökken az esélye annak, hogy a Fidesz kétharmadot szerezzen.

7.       A Jobbikkal szemben csak egy színes politikai közeg veheti fel a harcot. Az MSZP, mint bukott kormánypárt erre erkölcsi okokból alkalmatlan, ezért más hiteles és tiszta politikai erőket kell a parlamentbe segíteni.

8.       Bármit is állít az MSZP, hidd el: NINCS ELVESZETT SZAVAZAT! A demokráciát azzal véded igazán, ha minél több pártnak segítesz átugrani az 5%-os küszöböt.

9.       Döntsd el, hogy a piacpárti, konzervatív-szabadelvű MDF-et, vagy a zöld-baloldali LMP-t tartod szimpatikusabbnak.

10.   Feltétlenül menj el szavazni, és győzz meg erről másokat is!

 

Tudom, kicsit szájbarágós a fenti tízparancsolatom, de „perceken” belül itt a voksolás, nincs már idő hosszas eszmefuttatásokra. Aki persze kíváncsi arra, hogy milyen érvekkel támasztom alá a fentieket, az olvassa el az eddigi blogbejegyzéseimet, illetve kövesse ezután a blogomat, vagy kommentáljon. A lényeg, hogy tessék végre felébredni, mert a választás ugyan nagyvonalakban lefutott, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen összetételű parlamentünk lesz. Ez pedig csak és kizárólag a baloldali szavazóközönség aktivitásától és intelligenciájától függ. Úgyhogy elég a nihilből, tessék végre gondolkodni és előre nézni!

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvalaszto.blog.hu/api/trackback/id/tr811903690

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nincs itt az idő! 2010.04.08. 12:34:16

Választás 2010. De még nincs itt az idő! Nincs itt az ideje annak, hogy megismerhessük a pártok véleményét számos kérdésben. Így nem jött el az ideje annak, hogy a választásokon induló politikai pártok állást foglaljanak a társadalom 5-10 százalékát ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása