HTML

Tudatos választó

Választok, tehát vagyok!

Linkblog

Friss topikok

2010.04.25. 23:43 voter

Ébresztő! Bejutottatok a parlamentbe

Címkék: lmp voks10

Ha az LMP annyira amatőr lesz négy éven át, mint a második forduló estéjén volt, akkor megeszik őket a fenevadak. Szeretnék belelátni annak az elmeháborodott spindoctornak a fejébe, aki azt javasolta, hogy ma este inkább álljanak ki a reflektorfényből. Végülis tényleg megárthat az a természetes kíváncsiság, ami ilyenkor kijár egy frissen parlamentbe jutott pártnak - jobb az ilyet elkerülni.

 

Ma ugyanis nagy lehetőséget hagytak ki a baloldal új üdvöskéi. Az LMP legfontosabb ellenfele az a Szocialista Párt, amely hetek óta nemtelen és aljas módszerekkel nyírta az ökopártot. Persze ezt tök fölöslegesen tették, csak erre az LMP nem tudta kellően hatásosan felhívni a közvélemény figyelmét. Oly sok stupid baszogatás után ma este az LMP elegáns tort ülhetett volna a szocialisták fölött.

 

A szocialisták csak ma – most először és utoljára – olyat tettek, amit utólag le fognak tagadni. Kénytelenek voltak a kamerák és mikrofonok árnyékában – „elegánsan” úgy a 15. és a 20. mondat táján – beismerni, hogy megreccsentek, de nagyon. Kiálltak a gyászhuszárok és felajánlották, hogy majd egyszer, amikor a kongresszus úgy kívánja, lemondanak – de legalábbis keresik, hogy ki kapcsolja le a lámpát.

Ma végre fogmosópohárba került az oroszlán félelmetes fogsora.

Ha valami, hát ez biztosan borítékolható volt. Az első forduló fényében lehetett tudni, hogy nagyjából mit fog tenni a szocialista pártelit: úgy csinál, mintha képes lenne megújulni. Az LMP-nek, mely a baloldal meghódítására törekszik erre fel kellett volna készülnie. Ma este úgy kellett volna viselkedniük, mint akik megfelelnek a saját maguk által kívánatosnak tartott nagyívű szerepnek. Ma este az LMP-nek tettre kész, erőtől duzzadó győztesként kellett volna villognia. Vezető arcainak(?) egyik stábtól a másikig kellett volna lépniük és a vidám, mosolygós bemutatkozás után három mondatban okosat kellett volna mondaniuk – kb. mindenkinek ugyanazt, hogy tényleg úgy tűnjön, hogy tudják, mit akarnak vagy legalábbis elhiggyük, hogy tudják a kérdésekre a választ.

De nem, ez mind nem történt meg. Mert az LMP tátogó sügér kommunikációs csapata felkészületlen volt – ami nyilvánvalóan leképezi a párt politikai vezetésének felkészültségét is. Ma estére minimum utcabállal kellett volna elrekeszteni az LMP központ előtt a Bajcsi mind a hat sávját. Ma este fel kellett volna mutatni azt a kritikus tömeget, amely alapja lehet a baloldal meghódításának. Ma este hitet kellett volna adni azoknak, akik nem Fideszben látják a jövőt. De ma este az LMP-ről egy dolgot tudhattunk meg a köztévé élő korkapcsolásában, hogy az LMP képviselői-jelöltjei otthon, családi körben követik az eseményeket… Hát, helló! Tényleg kispolgári módon, a TV előtt ülve akarjátok megváltani a világot?! Ezért tényleg ne kelljetek ki a fotelből, mert a végén még megnő az ökológiai lábnyomotok és az tutira ciki volna.

 

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvalaszto.blog.hu/api/trackback/id/tr261951514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP: ökodiktatúra, szociológuskommandó 2010.04.26. 00:41:44

Az LMP nem is akkora rejtély: egyszerűen arról van szó, hogy megérkezett Magyarországra a régióban először és elsőként a nyugat-európai baloldal. (Kép: lehetmas.hu) Az első forduló nagy talánya az LMP volt. Azóta mindenki azt találgatja, vajon mi is ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RonRobinson 2010.04.26. 00:01:12

Szia!
Nagyon egyet tudok érteni a posztoddal. Az LMP-nek van mit tanulnia még a kommunikációról. Persze ez az amatőrség jól is állhatna egy szűz pártnak, de tényleg nagy lehetőséget csesztek el, mert a következő 4 évben soha nem fogják annyian várni, hogy megszólaljanak, mint ma este tették.
Testközelből figyeltem a válastási eseményeket, és nem értettem, miért nem ülnek ott nyilatkozatra készen, előre megírt szöveggel, mint mondjuk Viktorék.

Kopiás Attila Steve 2010.04.26. 03:40:21

@RonRobinson: Őőő, ez azért fura, amit mondasz, mert bár eredetileg baráti és családi körben nézték a fejleményeket, amint meglettek az eredmények, végül összegyűltek és tartottak sajttájt, csak épp az MTV előre közölte, hogy azt majd csak holnap reggel fogják megmutatni (én RTLen láttam).

A poszthoz szólva meg... Őszintén: mi volt a tétje az LMP számára a második fordulónak? Pontosabban: mi volt az LMP szavazó tétje? Semmi. Pontosan lehetett tudni, hogy egyéniben sehol nem nyernek, listás helyet nem változtat. Az a csoda, hogy egyáltalán mégis elmentek a népek rájuk szavazni, 4-40%-nyi eredménnyel. Azt mondani, hogy gyertek ki extatikusan ünnepelni azt, ami két héttel ezelőtt történt, az totál kudarc lett volna. A Fidesz 52%-nyi szavazójával meg tudott tölteni egy kisebb teret (ezt most nem lebecslően mondom) a kormányzás és kétharmad fontossága miatt, ugyanezt 7,5%-kal és "konstruktív ellenzéki" helyzettel tök esélytelen lett volna.

Persze ettől függetlenül a látottnál azért lehetett volna valami frappánsabb, de szerintem azért akkora mozgástér nem volt...

voter 2010.04.26. 08:15:10

@KA_Steve: Kommunikációs szepontból pont azért dilettáns a tegnapi LMP-s teljesítmény, mert lehetett tudni, hogy mi történik ma este. Nem volt meglepetés, fel lehetett volna készülni egy ütős indítással.
Ha az MTV megüzeni, hogy a késő esti sajtótájékoztatót nem adja le csak felvételről, akkor rögtön az urnazárás után kellett volna tartani, amikor még nem jönnek az eredmények, viszont nincs miről beszélniük a tévéknek.
Diktálni kellett volna a tempót és nem követni az eseményeket. nézd meg, hogy a bukott MSZP-nek hány megszólalása volt az este folyamán. Vagy 5-6, hány LMP-s megszólalás volt élőben? Egy sem. Okos dolgo volt ez?
Ha nem lelkesednek az emberek, akkor lelkesíteni kell őket. Ha punnyadtok, akkor a kutya sem lesz rátok kíváncsi.

2010.04.26. 15:29:24

Mondjuk nem kellett volna a sajtszóvivőnek ezt nyilatkozni, hanem azt ami történt: az események lezárultakor tartanak tájékoztatót.

Sajnos, azért az LMP nem tartott, hogy utcabált tartson. Az igazi nagy esemény egyébként is a bejutás volt, már nem volt miért nagyon izgulni.

voter 2010.04.26. 17:36:20

@iii: nem az izgalomról van szó, hanem arról, hogy képes-e alternatívát felmutatni az LMP. Vasárnap este elszalasztotta a lehetőséget, pedig tálcán kínálkozott...
süti beállítások módosítása